Училището е абсолютен ад за Чарлз, има дарба на художник    Новият

...
Училището е абсолютен ад за Чарлз, има дарба на художник 
 
Новият
Коментари Харесай

Новият крал чака короната от 4-годишен, не му върви с жените

Училището е безспорен пъкъл за Чарлз, има заложба на художник 

 

Новият крал на Англия Чарлз Трети е рекордьор по очакване за встъпване в служба - цели 70 години. Смъртта на Елизабет Втора го качи на трона малко повече от два месеца преди да навърши 74 на 14 ноември.  Пълното му име е Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор.

Новият монарх се ражда през 1948 година в Бъкингам посредством цезарово сечение и без спомагателни посетители в залата. Новината за появяването му е обявена по радиото в късната вечерна емисия на BBC. Това незабавно провокира събиране на доста хора пред двореца, пристигнали да видят с очите си формалното известие на входа. Така се слага началото на традиция, спазвана и до през днешния ден. 

Елизабет кърми сина си единствено два месеца, тъй като заболява от морбили. Оттогава принцът постоянно остава без майка си, защото тя бързо се връща към отговорностите си. Момчето прекарва доста повече време с кралицата-майка - също Елизабет. Принц Чарлз и баба му са мощно привързани един към различен. Тя постоянно го взима в резиденцията си и го възпитава в обич към изкуството.

Принц Чарлз става престолонаследник едвам 4-годишен. Той е първото дете в историята на английската монархия, което е участвало на коронация. И то на коронацията на личната си майка. За събитието получава покана, нарисувана особено за него. 

През 1955 година е записан в частно учебно заведение в Челси, което го трансформира в първия престолонаследник, получил общо обучение - освен от частни учители, учащи го в двореца. На 14-годишна възраст е изпратен в Шотландия, в учебното заведение за момчета “Гордънстоун ”, което е приключил и принц Филип. Чарлз дефинира учебното заведение като “затвор ”, а миговете там - като “абсолютен пъкъл ”. Той е и първият с университетска степен от Кеймбридж. След завършването на университета служи в морските и въздушните сили. 

Религията го разделя с първата му обич

Чарлз хлътва за първи път по Лусия Санта Круз - щерка на посланика на Чили в Обединеното Кралство по това време. Тя пленява сърцето му на вечеря през 1969 година, а за принца това е обич от пръв взор. Лусия даже е показана на кралското семейство в двореца Балморал. Но фактът, че е католичка, става непреодолима спънка за брак и те се разделят. Въпреки това остават близки другари. И тъкмо Лусия среща Камила и Чарлз. Двамата стартират да се виждат, само че репутацията й не се оказва задоволително чиста за бъдеща принцеса.



Така Камила се оказва сгодена за Андрю Паркър Боулс. Принцът пък е свободен и има връзки с други дами, измежду които Давина Шефилд, Аманда Начбул, Анна Уолъс и лейди Сара Спенсър. Именно до момента в който излиза с по-голямата <210>  сестра, Чарлз вижда Даяна. Тя е доста по-малка от него, скромна и чиста като сълза. Принц Чарлз в действителност е притеглен от момичето, няма какво да губи и не след дълго <210>  предлага. Сватбата на века се състои на 29 юли 1981 година в катедралата “Сейнт Пол ”.

Но Камила не стопира да попада в живота на Чарлз и Даяна го знае. Камила и Андрю се развеждат на 3 март 1995 година, а Чарлз и Даяна - през 1996-а. Едва през януари 1999 година Чарлз и Камила вършат първата си обществена изява дружно. Венчават се на 9 април 2005 година Свидетели са децата на Камила, защото родителите и на двамата младоженци отхвърлят да участват. 
Рисува литографии, които продава за над 2 млн. лири
През 1980 година принц Чарлз написа детска книга, наречена “Старецът от Лохнагар ”. Тя е въодушевена от истории, които принцът споделя на по-малките си братя - Андрю и Едуард. По-късно книгата е превърната в анимационен късометражен филм. Освен това принцът на Уелс рисува акварели. Той е продал литографии за над 2 милиона английски лири, което го прави един от най-успешните живи английски художници.

Чарлз е и разпален градинар - интересува се от ландшафтен дизайн и самичък се грижи за растенията и цветята в имението Хайгроув. Той има и дружество за произвеждане на висококачествени хранителни артикули - “Duchy Originals ”. Асортиментът на продуктите отразява пристрастието му към екологично чистата храна. Освен това на мястото се създават козметични средства за тяло и съоръжения за градинарство. Продуктите могат да се закупят в доста английски супермаркети.
Кодовото му име е Еднорог
Членовете на кралското фамилията разполагат с кодови имена, които се употребяват, когато нещо неприятно се случи с тях. Те служат, с цел да може новината да стане притежание първо на фамилията и държавните органи, преди да стане обществена. Това на Чарлз е Менай Бридж. Другото му кодово име е Еднорог. Използвано е, когато бъдещият крал посещава Съединени американски щати през 1971 година Когато пристигна време за коронацията му, ще бъдат задействани редица протоколи, а събитието си има лично име - интервенция “Златното кълбо ”.
Кръщават жаба в негова чест
През 2008 година в Еквадор тип жаба е кръстена в чест на принц Чарлз. “Hyloscirtus princecharlesi ”, или дървесна жаба принц Чарлз, е открита от доктор Луис А. Колома. При експедиция в националния парк “Котакачи-Каяпас ” в Еквадор излиза наяве, че са останали стеснен брой жаби от типа, откакто обособени зони в гората са превърнати в обработваема земя. Жабата носи името на наследника на британския престол поради неговата благотворителна активност по отношение на отбраната на фауната в тропическите гори.
Патрон е на повече от 420 организации
Каузите, които поддържа, са обезпечаване на работа на младите, разговор сред хората с разнообразни вероизповедания, опазването на околната среда, климатичните промени. Принцът е патрон на повече от 420 организации, измежду които Британският Червен кръст и Световният фонд за дивата природа. Президент е на Кралската Шекспирова компания, на Кралския балет, на организацията “Rare Breeds Survival Trust ”, чиято задача е да се опазят редки породи във Англия.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР